VOLKSWAGEN’DEN KIŞ BAKIMI İÇİN TAVSİYELER
5 Aralık 2018
AUDI A4 İÇİN BEKLENEN MAKYAJ GELDİ
26 Haziran 2019
Tümünü Göster

SEAT IBIZA VE ARONA’YA DİJİTAL GÖSTERGE PANELİ OPSİYONU GELİYOR

Bu dijital gösterge paneli, geçtiğimiz Nisan ayından beri Leon ve Ateca modellerinde bir opsiyon olarak sunulmakta.

Ülkemizde birçok modeliyle başarılı satış miktarlarına ulaşan İspanyol üretici SEAT, geçtiğimiz Nisan ayından beri; Leon, Leon ST ve Ateca modellerinde 10.25 inç’lik TFT ekranlı bir dijital gösterge paneli opsiyonu sunuyor. Bu gösterge panelleri halk arasında “hayalet ekran” olarak nitelendiriliyor ve şimdi de Ibiza ile Arona modellerinde de birer opsiyon olarak sunulacaklar.

Bu TFT ekranın renklerinin gayet canlı olduğunu biliyoruz. Çözünürlüğü ise 1.280 x 480 piksel değeri ile gayet yeterli bir seviyede. Yenileme hızı ise 75 Hz şeklinde. Aynı zamanda ekranın temasını değiştirebileceğiniz 3 farklı modu da bulunuyor, bunlar: Klasik, Dijital ve Dinamik şeklinde.

Bu dijital gösterge panelinin en güzel özelliklerinden birisi de ortam ışığına göre parlaklığını otomatik olarak ayarlıyor olması. Bu sayede bu ekran gece sürüşlerinde gözünüzü almazken, gündüz güneşinde de parlama gibi sorunların önüne geçiyor. Aynı zamanda navigasyon özelliğini de bu ekran ile önünüze getirebiliyor olmanız da yine çok kullanışlı bir özellik. Merak eden okuyucularımız için bu opsiyonun an itibariyle Leon modeli için istenen fiyatının 1.299 TL olduğunu belirtebiliriz.

Bu dijital gösterge paneli aynı zamanda Skoda’nın Octavia, Karoq, Superb ve Kodiaq modellerinde de birer opsiyon şeklinde sunulurken, VW cephesinde de zaten biraz daha farklı bir tasarım ile Golf, Passat, Arteon gibi modellerde çoktandır yer alıyor. Dijital gösterge paneli opsiyonunun aynı zamanda Polo ve T-Cross gibi VW modellerine de ekleneceğini de öğrenmiş bulunuyoruz.

Kaynak: SEAT

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir