SEAT 600 CONVERTIBLE 25 YIL SONRA YENİDEN CANLANDI
7 Temmuz 2017
SKODA MÜZESİ
6 Aralık 2017
Tümünü Göster

SKODA VisionE KONSEPTİ GÜNCEL YÜZÜYLE FRANKFURT’TA

Markanın ilk EV konseptinin iki elektrik motoru var.

Skoda, Volkswagen Grubu’nun 2030’a kadar yelpazesini tamamen elektrik destekli hâle getirme planlarında önemli bir rol oynayacak. Çek üretici, 2017 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilediği Vision E konseptiyle neler yapabileceğini gösterdi.
Aslında ilk olarak Nisan ayında Şanghay Otomobil Fuarı’nda gördüğümüz konsept, ufak bir güncelleme gördükten sonra Avrupa’daki etkinliğe geldi. Yeni jantlar, hafifçe elden geçirilmiş ön LED aydınlatma barı ve arka farlar haricinde değişen pek bir şey yok. Bir de, sürücü kapısında yer alan Vision E amblemi kaldırılmış.

Görece kompakt boyutlarına rağmen merkezi tünelin olmayışı sayesinde son derece geniş bir kabin sunan crossover’ın diğer Skoda modelleri gibi havadar iç mekâna sahip olmasının bir diğer etkeni ise oldukça kısa ön ve arka sekmeler.

Skoda’nın tamamen elektrikli ilk projesi olan bu konsept, yakın gelecekte markadan gelecek EV’lere işaret ediyor. Çek üretici, 2025’e kadar 5 elektrikli araç tanıtmayı planlıyor. Bunların ilki 2020’de piyasaya sürülecek.
İki elektrik motorundan beslenen Vision E, 180 km/s maksimum hıza ve 500 km menzile sahip. Skoda’ya göre toplam güç 306 bg.

Sıfır emisyonlu araç, ilk EV konsepti olmanın yanı sıra markanın elinden çıkan ilk Seviye 3 otonom sürüş sunan otomobil olma unvanını da taşıyor. Şehirler arası yollarda kontrolü ele alarak geçiş, ivmelenle ve frenleme yapabilen araç tehlikeli durumlarda kontrolü belli bir süre sürücüye devrediyor.
Skoda’nın Teknik Gelişim bölümünde yönetim kurulu üyesi olan Christian Strube, “Vision E konsepti Seviye 3 otonom sürüşe sahip. Sıkışık trafikte veya şehirler arası yollarda otomatik pilota geçen araç kaçış manevraları, şeritte kalma, sollama, bağımsız şekilde park yeri arayıp buralara girme veya çıkma gibi fonksiyonları yapabilecek.” sözleriyle konseptin hünerlerinden bahsetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir