KENDİ SINIFINA ADINI VEREN OTOMOBİL, İLHAM VERMEK İÇİN YENİLENDİ
19 Mayıs 2017
SEAT 600 CONVERTIBLE 25 YIL SONRA YENİDEN CANLANDI
7 Temmuz 2017

Alman otomotiv devi Audi, yeni ve özel bir platform üzerine oturttuğu en yüksek teknoloji ile donatılan yeni nesil A8 otomobilini önümüzdeki hafta tanıtacak.
Yeni nesil Audi A8 modeli 11 Temmuz günü otomobil severlerin beğenisine sunulacak. Audi’nin en gelişmiş aktif süspansiyon sistemi ile donatılan A8 şirketin en son teknolojiye sahip modeli olacak. Elektromekanik olarak harekete geçen süspansiyon sistemi 40 voltluk elektrik mimarisinin ve MLB Evo teknolojisinin bir parçası. Bu sistem öne monteli kamerayı kullanarak yol durumunu saniyede 18 defa kontrol ediyor ve süspansiyonu yapılan kontrole göre düzenliyor. Audi A8’in her bir tekeri vites kutusuna bağlanan elektrikli motora ve süspansiyonu 367 kg tork gücüyle ayarlayan döner iç lastiğe sahip. Sistem virajlarda, hızlanmada ve frenlemede otomobilin sarsılmasını önlüyor. Audi bu sistemin ayrıca olası bir kaza anında pasif güvenliği artırabileceğini iddia ediyor. Şirket bu durumu sistemin olası bir kazada darbeyi otomobilin en güçlü parçaları ile dengeleyebileceği fikrini öne atarak savunuyor.
Prologue konsepti gibi A8 de giriş seviyesi dahil tüm modellerde elektrikli güç aktarım mekanizmaları ile donatılacak. Audi A8 ile ilgili gösterilen bir videoda otomobilin ‘Audi AI’ butonu ile aktif hale getirilebilen ve direksiyon hakimiyetini otomatik moda olan sürücüsüz sürüş teknolojisi ile donatıldığını gösteriyor.

A8 model otomobil Audi’nin sadece hibrit olarak sunacağı ilk seri olacak. Giriş seviyesi otomobil modelleri bünyesinde daha düşük güçte hibrit motor bulunduracak. Daha üst seviye otomobil modelleri takılabilir hibrit versiyonlara ve yalnızca elektrikle sürülebilir kapasiteye sahip olacak. Audi A8’in temsili bir fotoğraf seride içten yanmalı motorla desteklenen elektrik enerjili benzinli V6 motorun da bulunacağı fikrini destekliyor. 48V elektriksel devre iki elementi de içerisinde su soğutmalı alternatör başlatıcı ve bagaj kısmında lityum iyon batarya paketi bulunduracak.

Audi A8 Audi’nin pilot sürücü teknolojisini kullanarak 60 kilometre hıza kadar otomatik kontrol ile gidebilecek tam otonom sürücüsüz modu seçeneği de sunacak. Bu özelliği ile yeni nesil Audi A8 Mercedes-Benz S-Class otomobillerinin bir adım önüne geçecek. Otonom sistemler A8’in yakıtta tasarruf etmesini sağlayacak ve sürüş esnasında meydana gelen rüzgar basıncını azaltacak. Sistem ayrıca trafiğin ne zaman hareket ettiği ve motorun en erken ne zaman başlatılabileceği hakkında bilgi verecek ve hatta frene basıldığında dahi duraklama ve trafik akışı arasında daha yumuşak bir geçiş sağlamaya imkan sunacak.

Audi A8’in kasası hareket dişlisi ve ekipmanı çıkarınca hali hazırda satışta olan modelden 51 kilogram daha ağır. A8 ayrıca selefine göre %24 daha sert. Bu da yol tutuş, direksiyon hakimiyeti ve geliştirmeyi artırıyor. Arka koltuk diz bölmesi 28mm baş kısmı 14mm daha geniş. Yeni nesil Audi A8 ayrıca işaret kontrolü ve son model organik LED far teknolojisi özelliklerini barındıracak. Yeni A8’in giriş seviyesi fiyatlarının hali hazırda satışta olan modelinden çok daha farklı olmayacak tahmin ediliyor. Fakat üst seviye modellerde sunulacak daha fazla teknoloji ve daha güçlü aktarım mekanizmaları otomobilin fiyatını yükseltebilir.
Audi A8 vizyona yeni giren Örümcek Adam sinema filminde de görünüyor.

Kaynak: milliyet.com.tr

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir