AUDI ELEKTRİKLİ SUV’UNUN TEST SÜRÜŞLERİNE BAŞLIYOR
7 Mayıs 2018
VW TRANSPORTER 8+1 VERSİYONUYLA GELDİ
9 Ekim 2018
Tümünü Göster

YENİ JENERASYON SEAT LEON’UN 2019 DA GELECEĞİ AÇIKLANDI

Yeni Leon’da plug-in hibrit şeklinde bir elektrikli versiyon da bulunacak.

SEAT, 2020’ye kadar her 6 ayda bir yeni bir otomobil tanıtma planı olduğunu açıklamıştı. Bu doğrultuda firma tanıtımlarına devam ediyor. Son zamanlarda Cupra Ateca adlı yüksek performanslı SUV modelini görmüştük. Ayrıca Tarraco adlı büyük bir SUV’un da geliştirme sürecinde olduğu geçtiğimiz günlerde açıklandı. Firma şimdi de başarılı hatchback modeli Leon’un tamamen yeni bir jenerasyonunun planlandığını açıkladı. Fakat bu jenerasyonu 2019’dan önce göremeyeceğimiz de belirtildi.

SEAT’ın açıklamalarına göre 4.jenerasyon Leon, 2019 yılında müşterilerle buluşacak. Yeni jenerasyon Leon’un plug-in hibrit modeli ise 2020 yılında gelecek. Plug-in hibrit versiyonun 50 kilometre boyunca sadece elektrikli motorunu kullanarak yol alabileceği de belirtiliyor. Firmanın ilk elektrikli motora sahip araçlarından biri olacak olan yeni jenerasyon Leon’un ardından SEAT, elektrikli modellerinin sayısını hızla artıracak.

Firmanın CEO’su Luca de Meo bu konuyla ilgili olarak “2020 SEAT’ın elektrikli modellerini ortaya çıkarmaya başladığı yıl olacak. İlk aşamada plug-in hibrit SEAT Leon’u piyasaya süreceğiz. Bu model Martorell fabrikamızda üretilecek ve en az 50 kilometrelik bir elektrikli menzil değerine sahip olacak. Hatta firmamızın ilk elektrikli modeli olacak olan bu otomobil, Volkswagen Grubu’nun yeni MEB platformu üzerine geliştirilecek.” şeklinde açıklamalar yapıyor.
Yeni jenerasyon Leon ise VW Golf, Audi A3 ve Skoda Octavia gibi otomobillerin kullandığı MQB platformunu kullanacak. Fakat Leon, bu otomobillerden farklı olarak biraz daha uzun aks mesafesine sahip olacak. Bu sayede diz mesafesi anlamında iyi bir avantaj yakalaması bekleniyor. Bunun yanı sıra yeni jenerasyon Leon’da 3 kapılı seçeneğin bulunmayacağı, fakat ST versiyonunun sunulmaya devam edileceği de belirtildi. Plug-in hibrit versiyon katılana kadar yeni jenerasyon Leon’daki motor seçeneklerinin 1.0 TSI, 1.5 TSI ve 1.6 TDI şeklinde olacağı biliniyor.

Yeni Leon’un piyasaya çıkışının ardından SEAT, tamamen elektrikli bir otomobilini de 2020 yılında piyasaya süreceğini açıkladı. Bu otomobilin 500 kilometrelik bir menzile sahip olacağı ve 2.seviye otonom sürüş özelliklerini de içereceği belirtildi.

Kaynak: SEAT

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir