YENİ NESİL AUDI A8 11 TEMMUZ’ DA TANITILACAK
7 Temmuz 2017
SKODA VisionE KONSEPTİ GÜNCEL YÜZÜYLE FRANKFURT’TA
29 Eylül 2017

Zamanının en çok satan süper minisi, SEAT mühendislerinin yaptığı restorasyon sonucu geri döndü.

SEAT, 600 adlı süper mini modelini 1957’de İspanya’da düzenlenen Automobile Barcelona’da tanıttı. Altyapısını aynı isimli FIAT modeliyle paylaşan araca ait bir örnek, 60 yıl sonra SEAT mühendislerinin restorasyon çalışması sonucunda hayata döndü.

Modelin 60. yılı kutlamaları kapsamında yapılan yenileme çalışmasında 30’dan fazla mühendisten oluşan bir ekip çalıştı. Yaklaşık 25 yıldır dokunulmayan otomobil, restorasyon sonucunda tamamen modernize edilerek yola çıkmaya hazır hâle getirildi.
Her bir elemanın çıkarılıp yenilenmesi tam 1,500 iş saati sürmüş. Ekipte yer alan mühendislerden birisi olan Angel Lahoz, 1,000’in üzerinde kayıp parçayı bulmaya çalıştıklarını ve bu aşamanın restorasyon sürecinin en zor kısımlarından biri olduğunu kaydetti. Ekip, 600’ün çıktığı döneme gönderme yapan maviye çalan gri renk boyadan tam 15 litre kullanmış. Kabin içerisinde kullanılan kumaş miktarı ise 50 metre. Manuel olarak açılan tavan, orijinal direksiyon simidi, korna ve gösterge paneli de tamamen yenilenen parçalar arasında.

Tüm çalışmaların sonucunda 25 yıldır “uyuyan” bu 600, fabrikadan ilk çıktığı günkü gibi olmuş. Açık mavi renk, siyah tavan ve beyaz duvarlı lastikler ile retro duruşunu harika bir şekilde yeniden kazanan süper mini, üretimde kaldığı 16 yıl boyunca (1957-1973) 800,000 adetten fazla satmış. Bu da onu zamanının en çok satan SEAT modeli konumuna sokuyor.

Kaynak: motor1.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir