AUDI TRAFİK IŞIKLARI HAKKINDA SÜRÜCÜYÜ BİLGİLENDİRECEK
19 Mayıs 2017
KENDİ SINIFINA ADINI VEREN OTOMOBİL, İLHAM VERMEK İÇİN YENİLENDİ
19 Mayıs 2017

Skoda’nın SUV sınıfından önemli pay alacağı düşünülen Kodiaq modeli Kvasiny’deki fabrikada banttan inmeye başladı.

Skoda’nın yeni SUV modeli Kodiaq’ın ilk örnekleri, Kvasiny’deki üretim bandındaki yolculuklarını tamamladı.

Skoda’nın üretim müdürü Michael Oeljeklaus “Üretime başlamış olmaktan memnunuz. Skoda Kodiaq’ın seri üretime başlaması, Kvasiny’deki çalışma arkadaşlarımız başta olmak üzere tüm şirket için duygusal bir an.”

“Tüm ekip, yeni SUV modelimizin üretimine başlamak için son birkaç aydır hazırlanıyordu.”

Skoda’nın çok beklenen modeli Kodiaq, markanın Hyundai Santa Fe ve Kia Sorento gibi araçlara cevap verilebilmesi için büyük önem taşıyor. Sınıfındaki en büyük bagaj hacmini sunması, opsiyonel 7 koltuklu düzen ve bariz biçimde düşük fiyatı Kodiaq’ı oldukça rekabetçi bir konuma taşıyor.
VW Grubu’nun çok yönlü MQB platformunda üretilen Kodiaq, çok sayıda motor seçeneği sunuyor. Turbo beslemeli benzinli seçenekler olan 1.4 TSI ve 2.0 TSI üniteler, 125 ve 190 bg (92 kW ve 140 kW) güç üretebiliyorken, sadece 2.0 litre olan dizel seçeneği 150 ve 190 bg’lik (110 kW ve 140 kW) güç çıkışları sunuyor. Şanzıman seçenekleri de oldukça fazla. Müşteriler 6 ileri manuel, 6 ileri veya 7 ileri DSG arasından seçim yapabiliyor. Güç aktarımı ise ön aksa veya her iki aksa birden sağlanıyor.

Çek Cumhuriyeti’nin doğu sınırı Polonya’ya yakın olan Kvasiny fabrikası Kodiaq’ı üretebilmek için büyük bir güncelleme geçirdi. Kaporta, boya ve lojistik ile ilgili alanların tamamının kapasitesi arttırıldı. Önümüzdeki birkaç yıl daha sürecek olan gelişim kapsamında tesisin üretim kapasitesi yıllık 280,000 adede çıkacak. Bu süreçte 2,000 yeni istihdam açacak olan Skoda, toplam çalışan sayısını 7,900’e çıkaracak.

82 yıllık fabrika aynı zamanda Superb’in hatchback ve station wagon modeli ile Yeti’yi de üretiyor. Geçtiğimiz sene yapılan üretim adedi 142,000 idi. Skoda’nın Çek Cumhuriyeti’nde iki fabrikası daha bulunuyor. Ayrıca Çek markanın Slovakya, Rusya, Hindistan ve Çin’de de tesisleri bulunuyor. Tüm fabrikaların üretim kapasitesi yılda 1 milyon civarına çıkıyor.

Kaynak: hurriyet.com.tr
Fotoğraflar: i.ndtvimg.com
media.caranddriver.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir